1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Основање на СУНР

Совет за унапредување и надзор на ревизијата е основан од страна на Владата на Р. Македонија на предлог на Министерот за финансии како самостојно и независно регулаторно тело...

Надлежности на СУНР

Советот има јавни овластувања и надлежности кои се точно утврдени и дефинирани во Законот за ревизијата и истиот константно работи во насока на нејзино унапредување...

Членови на СУНР

Овој Совет го сочинуваат седум члена и истите се именувани од страна на Владата на Република Македонија. Мандатот на членовите на СУНР е во времетраење од 5 години...

Цели на СУНР

Целта на Советот е преку стручни анализи, препораки, советувања и независен јавен надзор на ревизијата да го потикнува придржувањето кон високите ревизорски стандарди...

Соработка со Хрватскиот комитет за јавен надзор на ревизијата

На ден 04.04.2016 година во Загреб, Хрватска, Советот повторно ја продлабочи својата меѓународна соработка со...

Повеќе...

Соработка со Естонска Ревизорска Асоцијација

На ден 30.03.2016 година во Талин, Естонија, Советот ја продлабочи својата меѓународна соработка со потпишување на Меморандум за соработка...

Повеќе...

Работна посета на амбасадата во Букурешт

На 12.11.2015 година, г-ѓа Соња Ѓелова Стојанова, Претседател на Советот за унапредување и надзор на ревизијата на РМ...

Повеќе...

Нов меморандум за соработка во Романија

На ден 11.11.2015 година во Букурешт, Романија, Советот уште повеќе ја продлабочи својата меѓународна соработка со потпишување...

Повеќе...

Календар на настани

Мај 2017
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Најнови вести

Соработка со Хрватскиот комитет за јавен надзор на ревизијата…

Соработка со Хрватскиот комитет за јавен надзор на ревизијата

На ден 04.04.2016 година во Загреб, Хрва…

Повеќе...

Соработка со Естонска Ревизорска Асоцијација…

Соработка со Естонска Ревизорска Асоцијација

На ден 30.03.2016 година во Талин, Естон…

Повеќе...

Работна посета на амбасадата во Букурешт…

Работна посета на амбасадата во Букурешт

На 12.11.2015 година, г-ѓа Соња Ѓелова С…

Повеќе...

Нов меморандум за соработка во Романија…

Нов меморандум за соработка во Романија

На ден 11.11.2015 година во Букурешт, Ро…

Повеќе...

СУНРРМ на конференција во Букурешт…

СУНРРМ на конференција во Букурешт

На 09 и 10 ноември 2015 година во Букуре…

Повеќе...

Линкови