1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Транспарентност

 

Земајќи ги во предвид надлежностите и обврските на Советот за унапредување и надзор на ревизијата на Република Македонија, политиката за објавување на информации обезбедува слободен и лесен пристап до информациите поврзани со нашето работење.

Советот навремено и целосно ги објавува соопштенијата, одлуките, решенијата, јавните набавки и извештаите од работата. Нашата институција е обврзана да објавува информации навремено и целосно, со што го потврдува своето функционирање како транспарентна институција во Република Македонија.

Претседателот на Советот, како и членовите на истиот, веруваат дека ваквиот транспарентен односно отворен систем на работа е подобар од затворениот. Ние сметаме дека достапноста до информациите може да обликува една нација и едно општество. Врз основа на транспарентноста, секој има право на службените документи и право од Советот да добие информации во поглед на нивната содржина.

Календар на настани

Април 2019
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Најнови вести

Присуство на настан на Централен регистар…

Присуство на настан на Централен регистар

Претседателот на Советот за унапредување…

Повеќе...

Работен Состанок со претставник на Светска Банка…

Работен Состанок со претставник на Светска Банка

На ден 04.04.2019 година (четврток) во п…

Повеќе...

Работен Состанок со претставници на ЕУ Делегација – Канцеларија Скопје…

Работен Состанок со претставници на ЕУ Делегација – Канцеларија Скопје

На ден 08.04.2019 година (понеделник) во…

Повеќе...

Посета на друштвото за ревизија КПМГ Македонија ДОО Скопје…

Посета на друштвото за ревизија КПМГ Македонија ДОО Скопје

Во рамките на посетите на друштвата за р…

Повеќе...

Посета на друштвото за ревизија ЕРНСТ И ЈАНГ – овластени ревизори ДОО Скопје…

Посета на друштвото за ревизија ЕРНСТ И ЈАНГ – овластени ревизори ДОО Скопје

Вториот ден од посетите, на 03.04.2019 г…

Повеќе...

Линкови