1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Континуирано професионално усовршување

Во рамките на остварувањето на една од надлежностите на Советот за унапредување и надзор на ревизијата на Република Северна Македонија - следење на спроведувањето на годишната програма за континуирано професионално усовршување на Институтот на овластени ревизори на Република Македонија, Претседателот на Советот за унапредување и надзор на ревизијата на Република Северна Македонија, г-дин Премтим Исени со вработената Светлана Ѓорѓиевска, присуствуваа на првиот циклус часови за 2019 година во организација на Институтот на овластени ревизори на Република Македонија. Истиот се одржа на 30 и 31 мај 2019 година во Холидеј Ин – Скопје.

На првиот ден од обуката беа опфатени и разработени следниве теми:

  1. Една година од примената на Општата регулатива за заштита на личните податоци,
  2. Самоевалуација на контролорите во пресрет на новиот Закон за заштита на личните податоци,
  3. Панел дискусија на тема: “Проблеми и предизвици во професионално организирање и регулирање на независните професии”, и
  4. МСФИ 15 – Договори со купувачи.

КПУ мај 2019

Календар на настани

Јануари 2020
П В С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Најнови вести

Писмо од Претседателот на ИОРРМ до Претседателот на СУНРРМ г-дин Премтим Исени…

Посета на друштвото за ревизија “Б и Љ” и посета на овластениот ревизор – трговец поединец “ТП Ревизија Чулева”…

Посета на друштвото за ревизија “Б и Љ” и посета на овластениот ревизор – трговец поединец “ТП Ревизија Чулева”

Советот продолжи со реализација на Плано…

Повеќе...

Извештај за Напредокот на Република Северна Македонија за 2019 година…

Извештај за Напредокот на Република Северна Македонија за 2019 година

На ден 29 мај 2019 година Европската ком…

Повеќе...

Работен Состанок со Управен одбор на ИОРРМ…

Работен Состанок со Управен одбор на ИОРРМ

На 06.06.2019 година во просториите на С…

Повеќе...

Континуирано професионално усовршување…

Континуирано професионално усовршување

Во рамките на остварувањето на една од н…

Повеќе...